Senaste nytt

2019 > 06

Det är en del som händer nu och därför kommer vi här med lite extra information mitt emellan våra vanliga Informationsbrev. Vi börjar med några viktiga datum, därefter lite ytterligare information.

1 augusti
Så kommer beläggningen i nedre P-däck i parkeringshuset att sopas och tvättas. Då är det viktigt att utrymmet är tomt på bilar. Alltså behöver vi som har våra bilar där på kvällen den 30 juli ställa bilarna antingen i de egna garagen eller på Tjädergatan.

5 augusti
Styrelsen har upphandlat Allerby måleri till att genomföra målning av garagelängorna. Den 5 augusti drar dom igång sitt arbete vid norra parkeringsområdet. De beräknar hålla på i ca 2 veckor.

24 augusti
Går vår årliga sommarfest av stapeln! Mer information om detta kommer.

11 september
Då planerar styrelsen en extrastämma gällande laddstationsfrågan. Anledningen till denna extrastämma är att vi behöver fatta ett beslut om vi som samfällighet anser att laddstationerna ryms inom nuvarande anläggningsbeslut. Den tolkningen överlåter Lantmäteriet till samfälligheterna (Länk). Vi har redan beviljats bidrag från Naturvårdsverket och behöver ha ett beslut så snart som möjligt eftersom dessa medel annars behöver återlämnas enligt gällande beslut. Förslaget är till större delar likt det som var uppe på den senaste föreningsstämman. Fullständiga handlingar gällande förslag från styrelsen kommer skickas ut senast 14 dagar innan stämman.

Hör gärna av er med frågor till styrelsen gällande förslaget. Vi vet att frågan är komplicerad och att den engagerar många så ju mer samtal vi hinner ha innan extrastämman desto bättre.

Stenläggning
Vi är nu också inne i slutfasen av upphandling gällande den återstående stenläggningen i området så någon gång under tidig höst hoppas vi dra igång det arbetet också.

Trädfällning inte tillåtet…
Styrelsen har blivit kontaktade av Park- och naturförvaltningen som påmint oss om att trädfällning inte är tillåtet inom ramen för det skötselavtal som vi har med dem. Det är alltså förbjudet att fälla träd på marken runt vårt område. Om någon önskar fälla ett träd på kommunal mark så finns det särskilda ansökningsblanketter för detta på Park- och naturförvaltningens hemsida, och det är ganska strikta regler för detta (Länk).

…och inte heller parkering på entrégatorna
Vi vill påminna alla boende om att det är inte tillåtet att parkera på entrégatorna i området. Detta är vägar som måste vara framkomliga för utryckningsfordon.

Läs hela inlägget »

Arkiv