Här kan du parkera!

Gråmarkerad yta i kartan ovan anger var det är tillåtet att stå med bilen. På Tjädergatan, höger sida i riktning ner för backen, samt på den vänstra sidan av uppfartsvägen (se karta ovan). Observera att motstående sida av Tjädergatan endast har 10-minuters parkering.

Vi måste alla tillsammans värna om vår bostadsmiljö och säkerhet samt fortsätta följa våra gemensamma riktlinjer. Det innebär att all inkörning i området ska ske på de gåendes villkor. Man får heller inte köra fortare än att man kan stanna för gående eller till exempel utspringande barn.


I samband med områdets projektering och stadsplanens upprättande har avsikten varit att begränsa regelbunden biltrafik till allmänna gator, garage- och parkeringsytor. Motivet till detta är, att då entrégator och gångvägar på kvartersmark nästan alltid utformas med direkt anslutning till barnens lekytor. Därmed utgör även entrégatorna en naturlig del av barnens lekområde. För att skapa en lugn och trevlig gatumiljö och för att förhindra olyckor i samband med biltrafik, måste vissa interna trafikregler finnas.

  1. Entrégator inom området är avsedda för gång-och cykeltrafik. Mopedtrafik ska således inte förekomma.
  2. All parkering av egna fordon ska ske i gemensamma garage/p-platser. Besöksparkeringar finns för gäster
  3. Inkörning med bil på entrégator får dock ske i samband med sjuktransporter, vissa handikappfordon samt leverans av varor,som ej rimligen kan bäras fram till husen.
  4. För fordon med större axeltryck än 5 ton gäller absolut inkörningsförbud på entrégatorna. Detta på grund av att befintliga ledningar i gata kan tryckas sönder med dyrbara reparationer som följd.
  5. Vid inkörning på entrégator är tillåten hastighet 10km/h.
  6. I samband med inkörning är givetvis parkering av fordon förbjuden.
  7. Övriga inom området anlagda gångvägar och lekplatser m.m. är avsedda för gångtrafik.

Tänk på detta:


• Parkering på samfällighetens mark inom bostadsområdet är inte tillåten. Vänligen respektera de inkörnings- och parkerings­regler som råder.


• Det är tillåtet att parkera längs med Tjädergatan, på höger sida i riktning ner för backen (se markering på kartan ovan). Det är också tillåtet att stå på Tjädergatan, på den sida som vätter ner mot Grimmered. På andra sidan råder en 10-minutersbegränsning.

• Uppställning av fordon är inte tillåtet, varken på parkeringsplatser i anslutning till garage eller i p-däcket. Efter upprepade tillsägelser kommer fordonet att forslas bort, vilket bekostas av fordonsägaren.