Senaste nytt

2018 > 03

Alla hushåll på Berglärkan har fått information från en fiberentreprenör, Stadsnätsbolaget AB. Dom undersöker för närvarande intresset för att ansluta sig till deras fiberlösning. I samband med detta vill vi från styrelsens sida påminna om att samfälligheten ansvarar för våra gemensamma anlagda ytor och att fastighetsägare alltid måste informera styrelsen inför påtänkt arbete.

För att minimera skador och sättningar på samfällighetens belagda ytor vid nyanslutningar är det viktigt att komma ihåg:
 
 1. att samfälligheten/styrelsen alltid ska informeras om arbeten på samfälld mark, och godkänna det innan arbete påbörjas.
 2. att fiberentreprenörer använder befintlig kanalisation (kabelrör i mark) om det går. Samfälligheten kan tillhandahålla ritningar.  
 3. att om möjligt använda befintlig fiber-service. Telia har dragit fiber runt området som förberedelse för anslutning av fler fastigheter. 
 
Representanter för styrelsen har varit i kontakt med bolaget ifråga, dom har varit positivt inställda till fortsatt dialog, men det är bra om fler påtalar att det finns befintliga dragningar som går att ansluta till.

Läs hela inlägget »

Arkiv